Napi hihetetlen

Napi hihetetlen

A rászorulók nem koldulnak

2017. augusztus 22. - csabafej

Naponta találkozom kéregetőkkel. Ahogy Te is. Nincs olyan utcasarok Budapesten, ahol ne köszönnének rám. (Mert a kéregetők köszönnek!)

Az az intézményesített forma, amikor valaki a hajléktalanok újságját árulja. A kulturálatlanabb változat, amikor részegen rád förmednek, hogy adjál pénzt, ha meg nem adsz, elküldenek anyádba.

A rászorulók egyébként nem koldulnak. Az újságot kínálókat eleve nem tartom koldusnak, ők legalább tesznek valamit azért, hogy néhány forinthoz jussanak.

De százezrek élnek mélyszegénységben, akiknek a hónap utolsó hetében kajára sem futja.

Sokan vannak, akik a számláikat befizetik, aztán ördög tudja, milyen ügyeskedéssel próbálják kihúzni … nem is tudom, meddig. Hiszen sokaknak vagy egyáltalán nincs bevételük, vagy maximum néhány 10 ezer forintból tengődnek.

A vagyonosodás legtetejéről a gazdagok bár látják, hogy mi a helyzet, de az arany nyakláncosok szolidaritása nem működik. Persze amikor a tévében lepereg egy-egy drámai riport, nyílik a pénztárca, de kimutatások szerint a legtöbbet a szegények adják.

Egy-egy riport ideig-óráig segít néhány emberen, de nincs annyi műsoridő, hogy a szegénysereg nyomoráról beszámoljanak. Amúgy nem is akarnak. A ker. tévéknél, gondolom, kvóta van rá, hogy havi hány perc segítőset, könnycsepp morzsolósat kell gyártani.

Az Isten pénze nem lenne elég, ha minden útkereszteződésben egy százast vagy kétszázast a kéregető markába nyomnánk. Vagyis? Vagyis nincs megoldás. Szolidaritásból nem fog jól lakni az a sok százezer szerencsétlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://napihihetetlen.blog.hu/api/trackback/id/tr6712771978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.08.23. 07:12:42

"Naponta találkozom kéregetőkkel. Ahogy Te is. Nincs olyan utcasarok Budapesten, ahol ne köszönnének rám. "

Az olvasóid cirka 80%-a nem jár naponta Budapesten.

Gerolsteiner 2017.08.23. 07:47:26

Tulajdonképpen mit akar a blogíró mondani?

chrisred 2017.08.23. 08:53:10

@Gerolsteiner: Rejtély. A kéregetés szakma, a szegénység állapot.

Ranó Matyi 2017.08.23. 09:05:17

@Gerolsteiner: azt, hogy kéne neki 200 forint

Magyaryzoly 2017.08.23. 09:14:27

@Gerolsteiner: szetrintem azt, hogy ez is a zorbán miatt van. Vagy, hogy bassza meg magát mindenki aki kezdett valamit a szaros életével és nem tökrészegen szarik maga alá egy aluljáróban.
süti beállítások módosítása